Breaking News

Грижа за вашата немска овчарка

Немските овчарки са фантастични кучета и е лесно да се разбере защо са толкова популярна порода. Размерът и силата им обаче означават, че не са подходящи за всички семейства и се нуждаят от много място, за да изгорят енергията си. Ще трябва да се уверите, че имате много време да прекарате с тези кучета и сте ангажирани да осигурявате нуждите им от упражнения всеки ден.

Немски овчарки и лай

Както при всяко куче, немските овчари вероятно ще лаят. Тяхната основна цел беше за овчарство и охрана, така че те могат да бъдат доста гласовити, когато хората минават покрай или влизат или излизат от къщата.

Обучение и социализация

Независимо от възрастта на вашата немска овчарка, когато я осиновите, трябва да имате ясни граници, за да сте сигурни и щастливи. Както при всички тренировки – последователността е от ключово значение ! Всички в семейството трябва да спазват едни и същи правила. Немските овчарки са много лоялни към собствениците си и могат да защитават семейството си. Те могат да имат силен охранителен инстинкт, така че ще са необходими внимателни тренировки и социализация, за да се предотвратят охранителни или агресивни поведения.  Както при всяко куче, и вашата немска овчарка ще трябва да бъде добре да общува с хора, други животни и различни предмети и среда от най-ранна възраст . Опитайте се да ограничите времето, в което вашата немска овчарка е сама, до абсолютен минимум, тъй като те процъфтяват в компания и ще се тревожат за вас, ако ги оставите твърде дълго.

Упражнение

Бъдете подготвени – немските овчарки са много активни кучета. Те се нуждаят от много упражнения за да бъдат щастливи и заети. Това ще им попречи да лаят от скука или да направят някоя беля. Липсата на упражнения и стимулация може да причини поведенчески проблеми при всяка порода. 

Храна

Диетата на вашата немска овчарка ще варира в зависимост от нейната възраст. Ще трябва да ги храните с пълноценна, балансирана храна за кучета, за да бъдат слаби и здрави . Вашият ветеринарен лекар ще може да ви каже колко трябва да яде вашата немска овчарка. Трябва да ги храните с качествена и пълноцена храна. Обикновено препоръчваме разделянето на дневната им доза на няколко хранения. Ако давате на кучето си от време на време лакомство или използвате лакомства за обучение, не забравяйте да вземете това предвид и да намалите дневната му доза. Лакомствата не трябва да съставляват повече от 10% от дневния им прием на калории, тъй като това може да дисбалансира диетата им. Трябва да се опитате да храните кучето си по едно и също време всеки ден, за да го въведете в рутина.

Избор на немска овчарка

За да сте сигурни, че ще донесете чисто и здраво кученце от породата немска овчарка в къщи, трябва да изберете добър развъдник за немски овчарки. Развъдчикът трябва да предостави медицинската история на кученцето и информация за социалното поведение. Въпреки че е живял малко време със селекционера, той трябва да е придобил някакво основно обучение там. Също така е по-добре да се срещнете с родителите на вашия космат приятел, за да сте сигурни, че то е от етичен произход. Добрият развъдчик ще ви предостави медицинска гаранция, твърдейки, че е направил всичко необходимо. Развъдчикът ще отговори на всички ваши въпроси относно кучето. Достоверният селекционер може да ви помогне да станете отговорен собственик на немска овчарка. Когато отидете да вземете кученце от породата немска овчарка, трябва да го разгледате внимателно и да изберете това, което отговаря на вашите очаквания. Всички кученца са симпатични, но някои избягват обичта. Поради това е от съществено значение да се търси подходящ темперамент. Можете да изучите поведението му с техните братя и сестри, когато отидете да си изберете. Това ще осигури задоволство както на вас, така и на вашето кученце.